Jak udržet chléb čerstvý? Tato jednoduchá metoda ji udrží čerstvou několik dní

Není nic lepšího než dobrý čerstvý chléb. Rychle však ztrácí svěžest a vysychá. V tomto článku vám ukážeme jednoduchý způsob, jak udržet chléb čerstvý po několik dní.

Vyvarujte se běžných chyb při skladování chleba

V první řadě je důležité znát běžné chyby, kterých se při skladování chleba vyvarovat. Zde jsou :

  • Nechte chléb vystavený na vzduchu: tím se podpoří odpařování vody obsažené v chlebu, čímž se vysuší.
  • Umístění chleba do chladničky: Tento nápad se může zdát dobrý, ale ve skutečnosti nízká teplota v lednici urychluje stárnutí chleba a přispívá k tvorbě krystalů, které ho změknou nebo zplesniví.
  • K zabalení chleba použijte vzduchotěsný plastový sáček: pokud chleba nedýchá, hromadí se uvnitř sáčku vlhkost a podporuje plíseň.
  • Nejezte celozrnné pečivo: celozrnné pečivo vydrží lépe než bílé.

Nyní, když víte, jakých chyb se vyvarovat, pojďme se podívat na metodu správného skladování chleba.

Jednoduchý způsob, jak udržet chleba déle čerstvý

Zde je efektivní a snadný způsob, jak uchovat chléb a uchovat jeho čerstvost na několik dní.

1. Vyberte si dobrou nádobu na chleba

Pro správné skladování chleba je prvním prvkem, který je třeba vzít v úvahu, je nádoba, do které jej budete vkládat. Existují chlebníky speciálně navržené tak, aby chléb vydržel déle čerstvý. Bývají dřevěné, kovové nebo keramické, ale plastovým je nejlepší se vyhnout, protože zadržují příliš mnoho vlhkosti.

2. Přidejte přísadu proti vlhkosti

Pro další prodloužení trvanlivosti chleba můžete přidat a přísada pohlcující vlhkost ve vaší chlebníku. K tomu dejte na dno krabice syrovou rýži, bílý cukr, kousky křídy nebo sáčky se silikagelem a přikryjte čistou utěrkou.

3. Pečlivě zabalte chléb

Balení chleba je zásadním krokem k jeho ochraně před okolním vzduchem a zároveň mu umožňuje dýchat. Použijte a čistý hadřík, látkový sáček nebo papírový sáček na zabalení chleba. Tím se omezí jeho vystavení na čerstvém vzduchu a tím se oddálí jeho dehydratace. Ujistěte se, že obal není příliš těsný a ponechává dostatek prostoru pro cirkulaci vzduchu kolem chleba.

4. Chléb skladujte na chladném a suchém místě

Je nezbytné zvolit a vhodné místo pro uložení chleba. Skvěle se bude hodit skříň nebo police, daleko od zdrojů tepla, jako jsou domácí spotřebiče. Vyhněte se také vlhkým místům, která podporují růst plísní.

Další tipy, jak ušetřit poslední drobek chleba

Postupujte podle těchto několika tipů a dokončete přeměnu svého domova ve skutečné útočiště chleba:

  • Chléb nakrájejte na plátky: to usnadní vychutnání zbytku chleba a umožní lepší cirkulaci vzduchu.
  • Kupujte pouze takové množství chleba, které potřebujete: vyhnete se tak plýtvání a pokušení jíst starý chléb.
  • Zmrazte přebytek: pokud máte opravdu příliš mnoho chleba a myslíte si, že ho nemůžete rychle sníst, zvažte jeho zmrazení. Zachová si čerstvost a podle potřeby se dá rozmrazit.

Použitím této metody a těchto praktických tipů si budete moci plně vychutnávat chuť a strukturu svého chleba po několik dní. Tak už neváhejte a rychle uvádějte všechny tyto tipy do praxe, abyste každé ráno znovu objevili potěšení z čerstvého, křupavého chleba.

Photo of author
A propos de l'auteur, Dmitrij Kopecký

Vous êtes ici : Domovská stránka » Životní styl » Jak udržet chléb čerstvý? Tato jednoduchá metoda ji udrží čerstvou několik dní